BRC|Sweden

BRC Sweden AB erhåller prestigefylld Ford-certifiering

BRC Sweden är Sveriges ledande företag inom utveckling av gasdrivna fordon och gastankstationer. En av företagets största samarbetspartner är Ford och man har byggt gasfordon för Ford sedan 2012. BRC startades i Sverige 2007 och man har förutom att bygga gasfordon till biltillverkare etablerat ett antal tankstationer för biogas. Dessa stationer driver man i sitt dotterbolag Grönt Bränsle där Trollhättan Energi är delägare, totalt driver man 9 stationer och man planerar för fortsatt utbyggnad av infrastrukturen för biogas.

Med produktion och utveckling i Trollhättan samt utveckling i Italien möter man det stränga krav som ställs inom fordonsindustrin och man har stor kunskap inom motorstyrsystem för alternativa drivmedel. Med testceller i Italien certifierar man emissioner som uppfyller det Europeiska regelverken.

- Att arbeta för ökad tillgänglighet av gasfordon på marknaden är en passion för mig och mina kollegor. För oss är Fords QVM inte bara en kvalitetsstämpel, det är också ett bevis på att Ford tar tillgänglighet på allvar. Kort sagt, vi är oerhört stolta över vår QVM-certifiering, säger Dennis Staaf VD BRC Sweden AB.

Ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl BRC Sweden som Ford Sverige är QVM-certifieringen. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords ingenjörsteam (Special Vehicle Engineering SVE) i både Köln och Dunton/UK varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen.

Hos Ford i Sverige är man glada och stolta:

- Det känns oerhört bra att BRC Sweden som varit vår samarbetspartner länge erhåller en kvalitetssäkrande certifiering för våra produkter gällande gasinstallationer säger Tobias Hägg, chef för transportbilar hos Ford Sverige.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.